beklagelig hændelse

Beskydning af civile under en krig. Begrebet er anvendt af russiske officerer i forbindelse med krigen i Tjetjenien i 1999, hvor et hospital for sindslidende rammes.

Litteratur

Koalitionen mod ISI
Forsvaret: Vi vil have adgang til USA's tophemmelige efterretninger i Syrien og Irak: Stribevis af menneskelige fejl var årsagen til et katastrofalt angreb i Syrien med dansk deltagelse. Op mod 100 Assad- loyale soldater blev dræbt, og kort efter brød en vigtig våbenhvile i landet sammen./ : Jacob Svendsen. I : Politiken, 29. november 2016.
Forsvaret skærper kravene til USA efter fejlangreb i Syrien. / : Jacob Svendsen. I: Politiken, 30. november 2016.
Koalitionen mod ISIL offentliggør i dag undersøgelse af luftangreb den 17. september 2016
Forsvarsministeriet, 29 november 2016
Den amerikansk ledede koalitionsundersøgelse viser, at koalitionen under et luftangreb den 17. september 2016 nær Dayr az Zawr i Syrien ved en fejl sandsynligvis ramte irregulære syriske styrker uden synlig uniform. Som tidligere oplyst deltog danske kampfly i den pågældende operation sammen med fly fra en række andre lande i koalitionen.
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:
”Det er naturligvis beklageligt, at der blev begået en fejl ved luftangrebet den 17. september 2016, hvor koalitionens mål var at angribe ISIL i stedet for irregulære syriske styrker, altså styrker uden synlig uniform. Det er vigtigt, at vi er åbne omkring vores indsats og undersøger enhver troværdig mistanke om fejlangreb, som det er sket her. Det danske forsvar og koalitionen har allerede iværksat supplerende tiltag, så vi fremover forhåbentlig undgår lignende hændelser.”

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page