Knopp, Fay Honey

Fay Honey Knopp blev født i Bridgeport, Connecticut d. 15. august 1918. Hun døde torsdag 10.august 1995 i sit hjem i Shoreham, Vermont i USA, af kræft.
Honeys engagement og følelse af forpligtelse til samfundsændringer tog form i 1939, da hun blev tilknyttet Kvækersamfundet. Hun fik formelt medlemskab i 1962 og blev udpeget til Besøgsperson i Forkyndelsen i fængsler. Hun var den ene af kun to, som fik tilladelse af fængselsvæsenet til at besøge alle fængsler i USA. Som kvæker havde Honey fundet en måde at udtrykke sig åndeligt, der modsvarede hendes åndelige følelse af fællesskab og tjeneste.
I 1962 anførte Honey en march gennem Genève i Schweiz for at aflevere et fredsbudskab til den amerikanske ambassadør Dean og USSRs ambassadør Zorin for at protestere mod atomvåbenforsøg.
I 1964 hjalp hun Claire Harvey fra Kvindemagt-Unionen med at arrangere og fremme en dialog på tværs af racer blandt kvinder i Sydstaterne. Honey stillede op i Czechoslovakiet i 1968 for protestere imod den sovjetiske invasion, og hun var til stede ved Fredskonferencen i Paris for at støtte en forhandlingsfred i Vietnam. Hun var koordinator for Centralkomiteen for Militærnægtere og rådgav mange unge mænd om værnepligt. Honey arbejdede som vicedirektør for AFSC i New York regionen og var fra 1965 til 1972 leder af Specialprojekter inden for AFSC’s Nationale Fredsuddannelse.
Da Honey begyndte sine fængselsbesøg, erkendte hun det forgæves i at bure fok inde uden at give dem en behandling, som kunne skabe forandring, med det resultat at mange af dem blev løsladt til samme adfærd der havde bragt dem i fængsel. Mens hun undersøgte alternativer til et overvejende straffende fangeprogram, oprettede Honey et Fængsels-Forsknings-Uddannelses-Aktions-Program i 1976. Tidligt i 80erne blev dette program til Sikrere Samfunds-Program og Presse. Under Honeys ledelse, vejledning og førerskab blev det til et internationalt respekteret program for forskning og indsats for forebyggelse af kriminalitet, med særlig vægt på behandling af sexforbrydere. Skønt hun trådte tilbage som Direktør for organisationen i 1993, var hun hurtig i vendingen med at rette enhver misforståelse om hendes fratræden! Fra det oprindelige kontor for bevægelsen, som blev bygget til tømmerhuset som Knopp-familien rejste da de flyttede til Vermont, fortsatte Honey aktivt med sit travle program med offentlige foredrag, interviews i medierne, telefonrådgivning og skribent-virksomhed. Hendes sidste bog om det komplekse i traumatiske erindringer fra seksuelt misbrug af børn udkom i januar 1996. Hun vedblev med at deltage i adskillige aktionsgrupper, komiteer og rådgivende organer – indbefattet ATSA Rådsledelse og ATSAs Komite for Offentlig Forvaltning.
I sin karriere modtog Honey talrige priser og æresbevisninger, blandt andre at blive udnævnt til en af de 100 Fremtrædende Kvinder i Connecticut af guvernør Ella Grasso i 1978. I 1980 fik hun Martin Luther King Junior-Prisen fra Forsoningsforbundet; i 1981 tildelte Fortune Society hende Karl Menniger-Prisen; i 1990 udpegede guvernør Madeline Kunin hende som en Usædvanlig Vermont-borger; i 1991 tildeltes hun Samfundstjener-prisen fra Minnesota Universitetets Program for Menneskets Sexualitet, og i 1992 gav Dismas House, et overgangscenter for resocialisering af indsatte, hende Jack Hickey Prisen.
Honeys indsats i arbejdet for at fjerne sexuelt misbrug skabte fremgang for sagen og gjorde mange småsamfund sikrere, alt imens hun mindede os om, hvorfor vi gjorde det arbejde. Hun var vores lys og fyrtårn. Hun var vores vejleder og støtte. Hun var vores fortrolige og vores holdleder. Hun var vores realitetskontrollør og skabte vore drømme. Hun gav os næring og styrke. Hun drev os frem mod vore mål og gav os opmuntrende kram, når vi mest behøvede dem. Hun støttede og hjalp os når vi løb en risiko, og gav os al æren når det lykkedes for os. Hun lærte os visioner og forlod os med mange varme minder, uvurderlige gaver af håb og oplysende smil til at hjælpe os fremover.
Connie Isaac
Fhv. Direktør for ATSA
Veninde og kollega til Honey Knopp.


Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page