metadata

Græsk, latin: Strukturerede data om data eller oplysninger om oplysninger, eksempelvis bibliografier over bibliografier, bibliotekernes kartoteker over deres indhold eller en tabel over tabeller i en relationsdatabase, kataloger og registre.
I metadata angives information om dokumentet - for internettets vedkommende de enkelte hjemmesider og siten som helhed til brug for søgemaskiner. Man angiver f.eks. forfatteren til et dokument, dokumentets type, hvornår det er publiceret, og hvem der ejer det. Metadata kan være administrative, beskrivende, strukturelle eller tekniske eksempelvis kan megadata vedrørende digitale lydfiler beskrive filens tekniske egenskaber, lydindhold, rettighedsoplysninger og detaljer om den teknologi og de processer der er brugt til at skabe filen.
Open Archivals Information System er et arkiv informationssystem som er en mænge hardware, software samt menneskelige ressourcer, som er ansvarlige for indsamling, bevaring og efterfølgende distribution af den arkiverede information
Se også: Sessionslogning.

Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page