COMINT

Communication Intelligence. Kommunikationsefterretning. Opsnapning og tolkning af luftbåren og satellitbåren kommunikation, som f.eks. telefonsamtaler, mobil-telefonsamtaler, radiokorrespondance og anden kommunikation, eksempelvis i forbindelse med forberedelse til eller elektronisk krigsførelse.
Se også: Boeng ; Echelon ; Informationsteknologi ; NSA ; sessionslogning ; SIGINT ; telelogning.

Litteratur

Overvåget : en insiderberetning om Edward Snowden, NSA og den amerikanske overvågningsstat. / : Glenn Greenwald. Informations forlag, 2015.
'I maj 2013 rejser journalist Glenn Greenwald til Hongkong for at møde en anonym kilde, som hævder at ligge inde med beviser for, at USA´s efterretningstjeneste NSA ulovligt har masseovervåget egne og andre landes borgere. Kilden viser sig at være den 29-årige tidligere NSA-agent Edward Snowden, som har forladt sit job, sin kæreste og sit hjem og forskanset sig på et hotelværelse, uden nogen vej tilbage. Edward Snowden betror Greenwald sit enorme arkiv af tophemmelige dokumenter, som han ønsker offentliggjort for at afsløre USA´s systematiske overvågning og ikke mindst for at starte en principiel debat om national sikkerhed og privatlivets fred.'


Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page