World Peace Foundation

Fonden for verdensfred. Aktuel amerikansk  fredsgruppe; grundlagt som the International School of Peace i 1910 i Boston med Fannie Fern Andrews som leder.
Verdensfredsfonden blev oprettet på initiativ af publicisten Edwin Ginn (1838-1914) for at fremme international fred og samarbejde. Fonden tilstræber at fremme fredens sag gennem studier, analyse, og fremme af kloge handlinger. Som et driftstilskud, et tilskud-giver, er fonden ikke en, der giver kun finansiel støtte til projekter, som den har indledt sig selv. Edwin Ginn mente, at den "naturlige, fredelig udvikling af den menneskelige race" kunne blive styrket af udvidede undersøgelse og organiseret tanke. Han erkendte fortsatte betydning af forskning i metoder og midler til at opnå, og derefter arbejde for verdensfreden. Vores urolige tider kræver den slags bevidste, men proaktive undersøgelser, som Edwin Ginn planlage for sin fond.
Organisationens aktiviteter under verdenskrigen er bl.a. beskrevet af Lusk udvalget.
Siden 1993 har fonden undersøgt årsagerne til og helbredelsesmetoder af internationale konflikter. Verdensfreden er i dette årti blevet primært forstyrret af udbrud af onde etniske, religiøse, sproglige og mellemfolkelig antagonisme i delte lande. Episoder med brutal etniske udrensning, der har fortrukket Rwanda, Bosnien og Kosovo er det kun de bedst kendte og mest ødelæggende af en bølge af sådanne forsøg på at forbedre rivaler over hele kloden. Få steder er immune over for varianter af denne interne gruppedrabskrigsførelse, hvad enten de umiddelbare kampe skyldes religion, sprog, udseende eller race forskelle. Arkiv: A Guide to the World Peace Foundation records, 1899-1993 (http://hdl.handle.net/10427/14699) by Digital Collections and Archives, Tufts University.

Litteratur

Ginn, Edwin: Organizing the peace work.
- Boston : World Peace Foundation, 1913.
http://www.archive.org/details/organizingpeacew00ginnrich
The International Library; the most important series of books on the peace movement (1913).
http://www.archive.org/details/internationallib00bostrich


Send kommentar, email eller søg i Fredsakademiet.dk
Locations of visitors to this page